بینایی سنجی نوزادان

بینایی سنجی نوزادان

تست بینایی سنجی به معنی سنجش و اندازه گیری دید و بینایی است که برای معاینه و بررسی کامل ساختمان چشم، تـشخیص بیماری های چشم و گرفتن انواع تست بینایی سنجی ویژه مانند تست میدان بینایی، تست دید رنگ، تست دید عمق، توپوگرافی قرنیه و… چارت بینایی سنجی کاربرد ویژه ای دارد.

تست های بینایی یا بینایی سنجی کودکان

اگر کودک شما هیچ کدام از علائم عیوب انکساری و یا سایر مشکلات بینایی را نداشته باشد، لازم است در سن شش ماهگی و بار دیگر در سه سالگی مورد معاینه کامل سیستم بینایی قرار گیرد. بر طبق نظر انجمن اپتومتری آمریکا، معاینه کامل کودک قبل از ورود به مدرسه موجب تشخیص بموقع و درمان قطعی هر گونه مشکل در سیستم بینایی می گردد. بنابراین کودکان بدون علائم مشکلات بینایی باید برای بار سوم قبل از ورود به مدرسه تحت معاینه کامل قرار گیرند.
کودکان زیر ۷ سال باید حداقل سه بار برای سنجش بینایی و تشخیص تنبلی چشم معاینه شوند. در این سنین چشم کودک در حال تکامل است، به همین دلیل اگر چشم کودک در گذشته مشکلی نداشته است، خانواده‌ها باید برای معاینه مجدد به این مراکز مراجعه کنند.

بینایی سنجی چیست؟

بینایی‌ سنجی یا اپتومتری (optometry) یک قسمت از معاینات کامل (چند قسمتی) چشم محسوب می‌ شود و شامل اخذ پیشینه بینایی، سنجش حدت بینایی (وضوح دید)، ارزیابی ریفرکشن، ارزیابی دید دوچشمی، تطابق و حرکات چشمی، دید رنگ، غربالگری و ارزیابی داده‌ ها می‌ باشد. به عبارت دیگر بینایی‌ سنجی بررسی دید و ساختارهای مربوط به آن است برای کشف اختلالات بینایی و تجویز عدسی‌ های مناسب یا دیگر وسایل کمک‌ کننده به بینایی یا تمرین‌ های چشمی برای جبران کاستی‌ های دید.

تست بینایی سنجی روزانه در واحد اورژانس سرپایی توسط همکاران مجرب و متخصص انجام میگیرد.

X